Nieuws van maandag 27 januari 2020

Nederlandse Publieke Omroep | NPO TV 1 | Internationale Holocaust Herdenking | 15.00 uur | Eurovisie uitzending van de Poolse TV TVP Telewizja Polska SA

Holocaust-herdenking vanuit het voormalige kamp Auschwitz-Birkenau, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister-president Mark Rutte. Alsmede tal van andere staashoofden en regeringsleiders en overlvenden van de Holocaust.

Auschwitz was een concentratiekampcomplex dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland rondom deze Poolse stad in het geannexeerde deel van Polen werd opgezet. Naar Auschwitz werden ongeveer 1,3 miljoen mensen gedeporteerd. Hiervan zijn er ongeveer 1,1 miljoen om het leven gekomen, waarvan het grootste deel werd vergast. Op 27 januari 1945 trokken de eerste troepen van het Rode Leger het kamp binnen. Ze vonden ongeveer 7500 uitgeputte en doodzieke gevangenen.

Radio Télé Luxembourg Nederland | RTL 4 | Uitstel van executie | 21.25 uur |

Realityserie waarin een team van specialisten alles op alles zet om mensen te helpen die van hun hypotheekverstrekker het bericht hebben gekregen dat hun huis op een veiling zal worden verkocht. Om de wanhopige huizenbezitter voor de genadeloze veilinghamer en enorme financiële schade te behoeden, wordt de hulp ingeschakeld van een makelaar, een bouwkundige en een professionele budgetcoach. Samen met de nieuwe budgetcoach Suzanne van Weerd zetten Martijn Krabbé en zijn team alles op alles om deze mensen, die zich in de meest schrijnende situaties bevinden, weer licht in die donkere tunnel te bieden. Vanavond: Na een stukgelopen relatie blijft Astrid achter met een forse stapel rekeningen, een schuld van veertigduizend euro en een huis in Oldenzaal dat onder water staat. Tot overmaat van ramp kreeg zij in 2018 de diagnose borstkanker, waardoor ze niet meer in staat is om fulltime te werken. De rekeningen stapelen zich verder op en Astrid is doodsbang dat haar iets overkomt en ze haar dochter achterlaat met de ongekend hoge schulden. Lukt het Martijn en zijn team te helpen?

Nederlandse Publieke Omroep | NPO TV 1 | Spoorloos | 21.30 uur |

Achttien jaar was de moeder van Jacqueline toen ze verkering kreeg met een Griekse gastarbeider. Toen ze ongepland zwanger raakte, zette haar vader het jonge stel pardoes op de trein naar Griekenland. Maar hun liefdesgeschiedenis kent geen happy end, blijkt uit deze Spoorloos. Daar aangekomen ontdekte de zwangere namelijk dat haar Griek al verloofd was met een andere vrouw.

Gedesillusioneerd keerde ze terug naar Nederland, waar ze uit huis werd geplaatst om te bevallen van Jacqueline. Hoewel ze haar baby eigenlijk na de geboorte moest afstaan, wist ze dit te voorkomen. Jacqueline groeide weliswaar op bij haar eigen moeder, maar zonder haar voorgeschiedenis te kennen. Pas op haar 31-stee hoort ze over haar vaders bestaan. Derk Bolt gaat voor haar naar hem op zoek.

Talpa | SBS 6 | 100 jaar jong | 21.30 uur |

Na de eerste aflevering van 100 jaar jong liet Gordon op Instagram weten dat hij het maken van zijn nieuwe programma heeft ervaren als een verrijking voor zijn leven. Van de acht mannen en vrouwen die daarin centraal staan, is hij naar eigen zeggen zelfs gaan houden.

Een van hen is Corry Lustenhouwer uit Voorburg. Ze mag dan 102 zijn, uiterlijk is voor deze dame nog steeds erg belangrijk. Ze is prachtig gekleed, draagt een pruikje om haar haarverlies te verdoezelen en neemt geregeld een schoonheidsbehandeling. Hoewel ze al sinds 1994 weduwe is en door een oogaandoening een groot deel van haar zicht kwijt is, heeft Corry een optimistische instelling. Ze voelt zich dus niet te oud voor computerles én houdt, net als Gordon, van een feestje op z’n tijd.

Redactie Holland Magazine

Er worden geen nieuws items online gepubliceerd vanaf maandag 27 januari tot en met zondag 9 februari 2020. Vanaf vanaf maandag 10 februari 2020 publiceren wij weer de gebruikelijke nieuws items uit de twaalf Nederlandse provincies.

Welkom bij het Holland Magazine